Biztonsági adatlap készítés

Biztonsági adatlap új készítményekhez

Biztonsági adatlap készítés A vegyi anyagok gyártóinak, importőreinek az általuk előállított, illetve a közösség területére behozott anyagok és készítmények után biztonsági adatlapot kell készíteni. A vegyi anyag, készítmény szállítója az anyag átvevőjét egyes kivételektől eltekintve köteles biztonsági adatlappal ellátni. A biztonsági adatlapok tartalmi és formai követelményeinek meg kell felelnie a 1907/2006/EK (REACH), 1272/2008/EK (CLP), 1999/45/EK (DPD) és a 67/518/EK (DSD) rendeleteknek.

A biztonsági adatlap készítés alapfeltétel

Veszélyes anyaggal és keverékkel végzett tevékenység hazánkban bejelentés köteles tevékenység. A bejelentést az Országos Kémiai Biztonsági Intézet (OKBI) Veszélyes Anyagok Törzskönyvezése és Bejelentése Osztályához kell megtenni. A szabályos bejelentés feltétele a magyar nyelvű biztonsági adatlap.

Figyelem!
A CLP rendelet bevezetése miatt a DSD/DPD jelöléséket fokozatosan ki kell vezetni a termék címkékről és a biztonsági adatlapokról, ezért 2010-2015 időszakban az anyagok és készítmények megjelöléseire vonatkozó szabályok változtak, változni fognak. A szabályok változása miatt a biztonsági adatlapokat aktualizálni kell! Anyagok és készítmények esetén 2015 június 1.-ig biztonsági adatlapok tartalmazzák, mind a DSD/DPD, mind a CLP rendelet szerinti veszélyességi osztályokat és címkézési elemeket. 2015 június 1.-től az anyagok és készítmények egységesen a CLP szerint kell osztályozni és megjelölni.

Figyelem!
Gyártás során a technológiában előállított közti termékekre, oldatokra is szükséges biztonsági adatlapot készíteni. Az intermedierekre, technológiában el nem különített termékekre a REACH rendelet számos kedvezményt biztosít. Biztonsági adatlap azonban munkabiztonsági okokból ilyen esetben sem nélkülözhető. Hasonló okok miatt javasoljuk a veszélyes hulladékok kémiai biztonsági szabályok szerinti besorolását, értékelését is. A veszélyes hulladékok biztonságos kezelésére vonatkozó szabályok és a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályok megállapítására nem elegendő a hulladék EWC kódja és az un."H" veszélyességi jellemzők megállapítása.

Biztonsági adatlap készítés

Társaságunk vállal biztonsági adatlap készítést veszélyes anyagok, készítmények, közti termékek, hulladékok számára, illetve a biztonsági adatlapok aktualizálását, fordítását. Vegyi anyagok, keverékek kémiai biztonsági tulajdonságainak meghatározását. Veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység hatósági bejelentését.

Tekintsen meg egy anyaghoz és egy készítményhez készített biztonsági adatlap mintát!

Aceton Polyglass

Egy anyag minta biztonsági adatlapja amely REACH és a CLP rendelet követelményei szerint készült.

Nitro higító I Polyglass

Egy készítmény (keverék) minta biztonsági adatlapja amely REACH és a CLP rendelet követelményei szerint készült.

MEGKÖZELÍTÉS
  • 1091 Budapest Üllői út 121.
  • 47°28'45" N, 19°05'16"
  • Irodánk az alábbi elérhetőségen található:

Nagyobb térképre váltás
Konzultációhoz, munkamegbeszéléshez kérjük előzetesen egyeztessen időpontot!
KAPCSOLAT
  • GENERISK Mérnökiroda Kft.
  • 1091 Budapest Üllői út 121.
  • Tel: +361 362-2704
  • Fax: +361 362-6056
  • E-mail: info@chemsafe.hu
  • Ügyvezető:Korda Eszter
BEMUTATKOZÓ
Biztonsági adatlap készítés

Társaságunk 2005-ben történt alapításától kezdve az egészséges és biztonságos környezet és munkakörnyezet megteremtésében támogatja partnereit. Büszkék vagyunk arra, hogy jelenleg már hetven hazai kis és közép vállalatot, valamint nemzetközi nagyvállalatot segíthetünk szolgáltatásainkkal. Célunk, hogy Ön is a partnerünk legyen. Célunkat úgy szeretnénk elérni, hogy szakszerű, precíz munkát nyújtunk a lehető legrövidebb idő alatt.

Korda Eszter
ügyvezető