Havária terv készítés, vészhelyzeti tervezés

Havária terv készítés Veszélyes anyagokkal való munkavégzés, veszélyes környezetben való munkavégzés esetén ajánlott előre felkészülni a baleseti lehetőségekre, veszélyhelyzetekre. Azt a vállalati szabályozót, amely feltárja a lehetséges veszélyhelyzeteket, megmutatja az egyes veszélyhelyzetek következményeit, valamint rendelkezik a vészhelyzeti feladat és felelősség körökről, a szükséges intézkedésekről havária tervnek hívjuk.

Van-e jogszabályba foglalt kötelezettség a havária terv elkészítésére?

A legszélesebb körű ide vonatkozó kötelezettséget a munkavédelemről szóló 1993 évi XCIII. törvény fogalmazza meg. A munkavédelmi törvény alapján készülő un. mentési tervet a törvény értelmében külön jogszabály által előírt biztonsági, védelmi, intézkedési tervbe foglalva is el lehet készíteni. Katasztrófavédelmi engedélyhez kötött tevékenységet folytató társaságok súlyos káresemény elhárítási terve, veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek belső védelmi terve minősül havária tervnek.

Miért érdemes havária tervet készíteni?

A vészhelyzeti intézkedések, feladat és felelősségkörök előre meghatározásával megfelelő vészhelyzeti reakciók alakíthatóak ki. A havária terv segít a megfelelő vészhelyzeti készültség kialakításában segítségével csökkenthetőek a balesetek személyi és dologi következményei.

Milyen egy jó havária terv?

 • Meghatározza a veszélyeket
 • Pontosan meghatározza az egyes veszély helyzetek következményeit. (Csak valid számítások segítségével lehet megmondani, hogy mekkora területet kell kiüríteni, hol gyülekezzenek, milyen védő felszerelések megléte esetén lehet a vészhelyzeti beavatkozást elvégezni.)
 • Meghatározza a veszély helyzeti intézkedéseket, felelősöket, az érintettek egyértelmű és kivitelezhető feladatokat kapnak
 • Biztosítja a beavatkozás elvégzéséhez szükséges eszközöket

Miért minket válasszon havária terv készítésre?

Havária terv készítés Társaságunk fő profilja a veszélyelemzés, katasztrófavédelmi tervezés. Nagy gyakorlatunk van a legkülönbözőbb tevékenységek végzéséből származó veszélyek meghatározásában, a nagy foglalkoztatotti létszámú üzemek, kiürítés tervezésében a szükségessé váló vészhelyzeti intézkedéseinek meghatározásában. Ismerjük és alkalmazzuk a nemzetközi gyakorlatban elfogadott veszély elemzési eljárásokat Valid katasztrófa elemző szoftverek segítségével, pontosan előre meg tudjuk határozni egy baleset következményeit

MEGKÖZELÍTÉS
 • 1091 Budapest Üllői út 121.
 • 47°28'45" N, 19°05'16"
 • Irodánk az alábbi elérhetőségen található:

Nagyobb térképre váltás
Konzultációhoz, munkamegbeszéléshez kérjük előzetesen egyeztessen időpontot!
KAPCSOLAT
 • GENERISK Mérnökiroda Kft.
 • 1091 Budapest Üllői út 121.
 • Tel: +361 362-2704
 • Fax: +361 362-6056
 • E-mail: info@chemsafe.hu
 • Ügyvezető:Korda Eszter
BEMUTATKOZÓ
Havária terv készítés

Társaságunk 2005-ben történt alapításától kezdve az egészséges és biztonságos környezet és munkakörnyezet megteremtésében támogatja partnereit. Büszkék vagyunk arra, hogy jelenleg már hetven hazai kis és közép vállalatot, valamint nemzetközi nagyvállalatot segíthetünk szolgáltatásainkkal. Célunk, hogy Ön is a partnerünk legyen. Célunkat úgy szeretnénk elérni, hogy szakszerű, precíz munkát nyújtunk a lehető legrövidebb idő alatt.

Korda Eszter
ügyvezető